Budgetbeheer & Beschermingsbewind

Budgetbeheer

Budgetbeheer is het op vrijwillige basis laten verzorgen van uw inkomsten en uitgaven door de budgetbeheerder. Ik kijk samen met u naar uw financiën en help u om weer grip te krijgen op de geldstromen.

Als budgetbeheerder ontzorg ik u en leer u uw inkomen weer in balans te brengen met uw uitgaven. Bijvoorbeeld door samen met u naar wettelijke voorzieningen en faciliteiten zoals toeslagen te kijken en deze indien mogelijk aan te vragen.

Beschermingsbewind

Bij beschermingsbewind wijst de kantonrechter u een bewindvoerder toe om uw financiële belangen te behartigen. De bewindvoerder neemt de verantwoordelijkheid over een vastgestelde lijst met tastbare zaken zoals uw woning, bezittingen en inkomsten.

Als bewindvoerder voorkom ik, dankzij het beschermingsbewind, dat iemand misbruik maakt van uw persoonlijke fysieke of mentale situatie. Ik regel uw financiële huishouding, zorgt ervoor dat de vaste lasten worden betaald en voorkomt ongeoorloofde uitgaven die u mogelijkerwijs in de financiële problemen zouden kunnen brengen. Of ik zorg ervoor dat uw inkomsten en uitgaven weer in balans worden gebracht.

Het verschil ten opzichte van budgetbeheer is dat u over deze zaken niet zelfstandig meer mag beslissen. U moet met mij, als bewindvoerder, overleggen en mag alleen handelen als u (financiële) toestemming van mij krijgt. Het is dus minder vrijblijvend.

BilancioBudget

Voor het uitvoeren van beschermingsbewind en budgetbeheer heb ik gekozen om samen te werken met BilancioBudget. Dit is een landelijk opererende en kwalitatief hoogstaande bewindvoerdersorganisatie.

Ik heb hiervoor gekozen omdat ik van mening ben dat er door samenwerking een kwalitatief krachtig verband ontstaat. Hierdoor kunnen meer mensen op een goede manier worden geholpen.

Zie voor meer informatie: https://www.bilanciobudget.nl/bewindvoerder/rayon-nieuwegein/ of vul het contactformulier op deze website met omschrijving bewind of budgetbeheer. Dan neem ik spoedig contact met u op.