Over mij

Mijn naam is Vanessa Koelé, geboren in 1982 te Utrecht en nog steeds wonend in Midden-Nederland samen met mijn man, kinderen en huiskat Eowyn.

Jarenlang ben ik werkzaam geweest als openbaar accountant (RA) bij een aantal accountantskantoren gespecialiseerd in het midden- en kleinbedrijf. Een echte carrièrevrouw was ik, die de ladder in de zakenwereld zou blijven beklimmen en nooit het glazen plafond zou bereiken.

Mijn wankeling begon toen ik in 2014 moeder werd van mijn geweldige zoon en in 2017 mijn tweede wonder van een zoon mocht verwelkomen in mijn leven. Wat viel de combinatie van de aanwezige werkdruk van mijn zo gekoesterde carrière en de wens om een goede moeder te willen zijn mij zwaar. Zeker omdat mijn oudste zoon ook nog aanvullende zorg nodig heeft.

In de helft van 2019 brandde mijn lichtje ineens uit, inderdaad diagnose burn-out. Ik redde het gewoon niet meer. Tijdens mijn herstel besefte ik, het komt niet door het harde werken, het komt niet door mijn jongens. Nee, het komt omdat ik van mijzelf overal tegelijk moet zijn. Tussen 8:30 uur en 18:00 uur moest ik van mezelf eigenlijk op kantoor, bij school, in het ziekenhuis, thuis voor de jongste etc. zijn. Dat moest stoppen! Maar hoe? Geen werkgever accepteert dat je buiten kantoortijden wil werken. Het antwoord kwam als vanzelf. Ik moet mijn eigen agenda gaan beheersen en vroeger had ik al de droom om eigen ondernemer te worden. Waarom niet nu?

De keuze wat te doen was ook geen moeilijke. Bij mijn laatste werkgever was ik verantwoordelijk voor de kwaliteitscontrole van een aantal beschermingsbewindvoerders. Vanaf de allereerste kwaliteitscontrole voelde ik dat hun werk bij mij past. Voor mij voelt dit als een perfecte samenvoeging van mijn eigen achtergrond met mijn kennis en kunde, inclusief het gevoel waarde toe te voegen aan de maatschappij. Als iemand hulp nodig heeft met zijn financiële situatie, dan wil ik diegene zijn om deze persoon zo goed als mogelijk in de bestaande situatie te kunnen ondersteunen.

Met dit in mijn achterhoofd heb ik mij eind 2019 omgeschoold tot bewindvoerder, budgetbeheerder & budgetcoach. Ik heb mijzelf gezien deze brede combinatie de titel Financieel Coach gegeven (mag best).

Sinds februari 2020 is mijn eigen onderneming FinanSecur Financiële Zorgverlening  een feit. FinanSecur is een afkorting van Financial Security, naar het Nederlands vertaald financiële zekerheid of zelfredzaamheid. Mijn logo geeft de ”weg’’ naar deze zekerheid weer.

Dat is dan ook mijn motto:

Het geven van financiële zekerheid aan iedereen!

Graag zou ik u helpen met uw financiën als u dit nodig heeft. Indien mijn verhaal u aanspreekt vul dan alstublieft het contactformulier in, want ik ben er voor u!